Vinrummet

Boka platser 040-796 06

Vi är vid telefonen kl 14.00-18.00!

 

Vi har byggt en restaurang i restaurangen, vi kallar den helt enkelt för Vinrummet!

Rummet består utav ”ett bord med kök”. Ett runt bord för 8 gäster, alla sitter tillsammans, blir guidade av vår sommelier och kvällens kock som tillsammans skapar en smakupplevelse med vinet som huvudingrediens.
Varje onsdag och torsdag kommer vi att ha ett tema som kan vara en druva, ett område eller en producent och till detta tema kommer vi att servera ett antal viner med tillhörande rätter, smaker och upplevelser, varje kväll blir unik och det finns ingen given meny utan vi låter råvaran i form utav veckans dryck bestämma hur kvällen ska bli.

Vecka 50 USA

Vecka 49 Sydafrika

 

Vecka 48 Toscana

Chianti, Brunello eller Super Tuscans.

Toscana är ett område med en väldig mångfald.

Allt ifrån superklassiska Chiantiviner till ultramoderna Super Tuscans.

Kvällen kommer att bjuda på viner ifrån Tenuta San Guido skapare utav det kultförklarade Sassicaia, såväl som viner ifrån de mera klassiska områdena Chianti och Brunello.

Kvällens private chef André Qvarnström och Daniel Lindgren som även är sommelier guidar er igenom en helkväll vid det runda bordet!

 

Vecka 47 

Rhone mer Côtes du Rhône och Châteauneuf-du-Pape!

Under 2 kvällar kommer vi att testa ett antal viner ifrån denna långsträckta dal i Frankrike, både ifrån stora välkända producenter och mindre kända.

Skillnaden mellan viner ifrån Hermitage, Coronas, Saint-Joseph, Condrieu med flera kommer att få en genomgång med ett antal smaker som ackompanjerar både vita och röda viner ifrån området.

Kvällens private chef André Qvarnström och Daniel Lindgren som även är sommelier guidar er igenom en helkväll vid det runda bordet!

Vecka 46 Piemonte

Nu när hösten anländer med sina härliga smakrika råvaror passar det väldigt bra med vinerna ifrån Piemonte.

Veckan bjuder på viner från Dolcetto, Barbera och givetvis Nebbiolo.

I köket blir det vilt, svamp, tryffel och andra delikatesser.

Vecka 45 Spanien

onsdag den 8/11 har vi Winemakers dinner med Juan Antonio Ponce, Bodegas Y Vinedos Ponce & Pablo Parra, Bodegas Parra Jimenez och torsdag den 9/11 gör vi om det hela men utan vinamakarna på plats.

Nu sker ett generationnskifte i Spanien och Ponce är helt klart en av den nya generationens klarats lysande stjärnor. Med fokus på vad som speglar sin terroir och de inhemska druvorna i sina viner – spännande!

Vecka 44 Bourgogne 

En möjlighet att lära känna detta stora område, högborgen för Pinot Noir och Chardonnay, vi kommer dessutom att servera 2 mindre kända druvorna Aligoté och Gamay.

Under kvällen kommer vi att testa viner ifrån den stigande stjärnan Chavy Chouet gudson till den kultförklarade François Mikulski, Domaine JA Ferret i Pouilly-Fuissé, Louis Jadot en av de största négocianterna i området, med flera. Till detta serverar vi ett antal smaker, rätter och upplevelser som ska förgylla kvällen.

Vecka 43 Loire

Loire – Frankrikes trädgård.

Längs Frankrikes längsta flod ligger ett av landets rikaste områden.
Med cirka 50 olika appellationer är Loire en av Frankrikes största vinregioner och den mest varierande. Omväxlande landskap, varierande jordmån och klimat, och många olika druvsorter, är huvudorsaker till att det här produceras i princip alla slags viner – stilla och mousserande, torra och söta, röda, vita och rosé. Gemensamma nämnaren är att vinerna oftast är druviga, smakrika och ändå lätta, men med en hög syrlighet, vilket är en följd av det nordliga läget.

Kvällen kommer att bjuda en övergripande inblick i regionens olika stilar och producenter.

Vi kommer att prova viner ifrån bland annat Domaine Gaston Huet, Vignobles Gitton Père & Fils med flera.

Hoppas att vi ses!

Vill ni boka alla 8 platserna en kväll maila till marie@kockeriet.se